Nőnap -Andywebdesign

 

 

Nőnapi képeslap, Nőkről 7_titok, Nőnapi SMS-ek, Nőnapi Versek, köszöntők  >>>

Virág színének jelentése >>   Milyen virágot vegyek, virágok jelentése >>>

 

A nőnap kialakulása szorosan kötődik ahhoz az évszázados harchoz, melyet a nők - a világ minden pontján - azért folytattak és a világon sok helyen folytatnak még ma is, hogy a társadalomban egyenlő esélyeik lehessenek. Az ünnepnap kialakulásának történetében egészen 1857-ig kell visszatekintenünk.

Ebben az évben, március 8-án, New Yorkban a textiliparban dolgozó nők tüntetést szerveztek, mellyel céljuk az volt, hogy emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést harcoljanak ki maguknak.Fontos állomásai voltak az egyenlőségért folytatott harcnak az Internacionálék. Az I. Internacionálén (1866. szeptember 3-8.) fogadták el azt a határozatot, mely lehetővé tette a nők hivatásszerű munkavégzését.Több mint harminc évvel később, a II. Internacionálé alakuló közgyűlésén Clara Zetkin emelt szót a nők munkához való jogágért.

 

Beszédének fő gondolata az alábbi mondat volt: "Amíg a nők nem lesznek anyagilag függetlenek, addig ugyanúgy a férfiak rabszolgái maradnak, mint ahogy a munkások a tőke rabszolgái. A német politikusnő volt az is, akinek javaslatára 1910-ben a II. Internacionálé végül megalapította a nőnapot mellyel a nők választójogának kivívása érdekében kívántak demonstárlni. A világon először 1911. március 19-én tartották meg a nemzetközi nőnapot Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban. A végleges, március 8-ai dátum, 1917-ben alakult ki. Ekkor történt ugyanis, hogy a II. Miklós cár lemondása után alakult polgári kormány szavazójogot biztosított a nőknek. A dátum tehát a harc e fontos állomásának állít emléket.

 

 7 titok amitől egy nő NŐ lesz

 
A férfiak 99%ban nem tudják. A nők pedig nem tudják megfogalmazni, csupán érzik. Annak a maradék, karcsú 1%-nak a titka nem csupán egy velük született kisugárzás!

Bár kétségtelen, hogy a tesztoszteron ilyen mértékű jelenlétét szó szerint kiszagolják a nők. De ettől még arrogáns, vagy nagyképű alak is lehet az illető. A valódi titok nem is egyetlen dolog, hanem 7 apró hozzávaló elegye. Ez az égadta világon minden nőciből, csajsziból, gáréból és lányzóból NŐT varázsol. 

 

   A bók - ami igaz és visszautasíthatatlan! A valódi férfi tud bókolni, de nem bókol ész nélkül. Jól időzíti bókjait, melyekért mindig járhat valamilyen viszontszívesség. Nem elvárás szintjén, hanem úgy, hogy a nő azt a maga jószántából felkínálja. A bókok diplomáciájának háttere mindig valami apróság, ami egyúttal fontos és igaz!  
  A segítség - ami hatásos, de nem lealacsonyító! A valódi férfi segít a nőnek, de nem végzi el a nő feladatait. Olyasmiket tesz, ami férfias, ami gyakorta magától értetődő volna, mégis a nőkre marad a legtöbb háztartásban. Mindezt kérés nélkül teszi, oly módon, hogy a nő érezze a tettek mögött húzódó szerelmes szándékot. Az a férfi, aki tud úgy villanykörtét cserélni, hogy az szerelmi zálog legyen, már kezd konyítani a kérdéshez!      
    Megértés - kioktatás nélkül! A férfiak legtöbbször ezt rontják el. Azt hiszik, hogy a nő a tanácsuk nélkül béna tehetetlen pária a világban. Nos, uraim, ez tévedés. A nők csak arra várnak, hogy valaki megértse és elfogadja őket - és ezt tudomásukra is hozza.  
 
   Udvariasság - született jó modorral! A valódi férfi már az óvodában megtanulta, hogy a széket a Hölgy feneke alá toljuk, hogy a kabátot rásegítjük, ha kéri, hogy az ajtónál mikor engedjük előre és mikor megyünk be előtte. Tudja, hogy illik felvenni (és letenni) a telefont és elérni, hogy a másik vágyakozva hívjon vissza. Ezt a modort elsajátítani csak hosszas gyakorlással lehet!  
  Szótartó - show-tartó helyett! Azt ígéri, hogy felhív- és fel is hív! Azt ígéri, hogy eljön, és eljön. Azt mondja, hogy nem, és az azt jelenti, hogy nem. A szava olyan, mint a szentírás, bízni lehet benne, akár a vezércikkben, és ez süt róla.     
   Elegáns - mégsem piperkőc! Nem kell ahhoz dizájner cucc, hogy az ablakon kiszökő hapek tökéletesen nézzen ki, hogy úgy álljon rajta a frissen csórt lepedő, mint egy Zegna öltöny. A valódi elegancia a jó illatnál, az ápolt frizuránál, a szép körmöknél, a tiszta fehérneműnél és zokninál kezdődik, s csak a második felvonás, hogy össze tudja válogatni anyuka nélkül is az egymáshoz való holmikat, s mindezt ne csak hordani, hanem viselni tudja. Saját igényességét rá tudja vetíteni a nőre is, és benne is igényt kelt a belső szépség meglelésére.  A valóban jó szerető képes megadni a módját annak is, hogyan, hol és mivel kápráztatja el álmai nőjét. A stílusa túlmutat a talponállóban megiható kávén, ásványvízen, vagy az út menti motel kínálta olcsó gyönyörön. Ő ismeri a női lélek titkait -így bizonyos, hogy jó esélye van a kedvesének arra, hogy egy Titkos Házban lehetnek egymáséi, a teljes zavartalanság, az elmélyülés és az intimitás gyönyörében.

 

 Nőnapi SMS-ek
Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne.   
Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.   
Csodálatos az, amit egy nő megbír!- Egy nő, aki anya; Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.  
Drága mama! Köszönöm a törődést, melyet tőled kaptam, köszönöm, hogy támogattál és mellettem voltál, mikor céljaimért harcoltam. Boldog nőnapot kívánok!  
Mivel a legjobb barátnőm vagy, boldog nőnapot kívánok és válasz sms-edre várok.   
Szép nap ez a mai, mert ma van nőnap, szeretettel köszöntelek, hiszen te is nő vagy. Pihenj, érezd magad jól, mert ez a nap csak rólad szól. Ez az sms legyen egy szál virág, melyet neked én ma így adok át. Nem hervad el és ha akarod, örökre meg is tarthatod! BOLDOG NŐNAPOT  
Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbéalakítsák át azokat.  
Minden nővel, minden férfival megértetném, hogy ők a legfontosabbak nekem, így élnék a szerelemmel szerelemben.  
Mikor Rád gondolok, arcomon mosoly ragyog, mert Veled és csakis Veled végre újra boldog vagyok!Fényként ragyogsz előttem a nap minden percében, s békésen a vállamra borulsz az éjszaka csendjével. Köszönök minden percet, melyeket Veled tölthetek!  
   

 

 

Nőnapi versek, köszöntők

 

Szépségével gyógyítja szemünk, Testével kényezteti testünk! 
Megbocsájt ha hülyék vagyunk,  Mert tudja, hogy nem változunk! Ó a Nő!

 

 


Bűbáj, csáberő. Kűzdelem, vagy Béke a nyerő? Hatalmad nagy, De elveszem, Boldog Nőnapot Szerelmem!              


Rózsacsokrot szedtem már Édesagyámnak készítem Szalagokkal díszítem, Nőnap alkalmára!

 


Te vagy a szín középen,Az életemben, s bennem,Nélküled szürke lenne minden,Boldog Nőnapot Szerelmem.  

 


Tavasz hajnalán Róluk emlékezünk,Ki mindent Megtesz értünk, a nő, Dajkál, ápol, És felnevel ő. Hálánk szálljon Lányra, anyára, Ki a családot Összetartja. 
 

 

 


Minden évben eljön ez a nap 

Melyre a férfiak nagyon várnak Hogy elmondhassák a nőknek Mennyire szeretik őket! Mire mennénk nélkülük Ha ők nem lennének nekünk? 

 


Ha beköszönt a Nőnap,virágot minden nő kap, de kívüled nincs egy sem, akit köszönt a versem, mert tollam ahhoz írja, Ki szerelmemet bírja, -- s mert Te vagy, én virágzó Angyalom, 

 

 


Mosolyod szeretném látni mindig,A derűt az arcodon.Ha búbánat felhők takarják előlem a fényt,  

 

 

Mit jelképeznek a színek?

Fehér: tisztaság, ártatlanság

Zöld: reményt és létezés

Vörös: szerelem és szabadság

Sárga: hamisság és irigység

Rózsaszín: szerelem

Sötétkék: hűség

Violaszín: barátság és vágyakozás

Fekete: komolyság, halál, bánat

 

Mit üzennek a virágok?

 

 

Vörös rózsa: Az örök klasszikus, a szerelem és a szenvedély szimbóluma.

Sárga rózsa: A barátság, a vidámság jelképe.

Szegfű: Tradicionális, ma már kissé unalmas virág. A merészséget jelképezi, bár ajándékozója valószínűleg konzervatív, nem igazán újító jellem.

Gyöngyvirág: Szerény, őszinte szeretet vagy szerelem jelképe lehet.

Tulipán: A vörös a lángoló érzelmek jelképe, a tarka tulipáncsokor csodálatot mutat.

A sárga tulipán a tisztelet és a hódolat jele.

Nárcisz: „Szeretlek” helyett is csodálatos, de pusztán azt is üzenheti: „Legyen egy vidám napod!”

Nefelejcs: Kedves virág, a nevében hordozza üzenetét: „Soha ne felejts el!”

Fehér liliom: Tiszta, nem tolakodó szándékok leleplezője.

Jácint: bájos virág, a játékosság jelképe. Sokáig illatozik.

 

 

 

 

 

vissza a címoldalra 
Tudod folytatni? Itt van az ősz, itt van újra.....
Eredmények
További szavazások
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


farkasandrea.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu